Держмитслужба взяла участь у засіданні Керівної ради Програми ОБСЄ

15 April

14 квітня відбулося онлайн-засідання Керівної ради Програми ОБСЄ “Підтримка зміцнення потенціалу державних органів влади України у запобіганні та протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин в усіх його проявах”. З боку Держмитслужби участь у засіданні взяли очільники Департаменту протидії контрабанді та порушенню митних правил, Департаменту міжнародної співпраці.

Odoo • Зображення та текст

У межах реалізації Програми, зокрема регулярного моніторингу прогресу, огляду планів діяльності, та зважаючи на небезпеку контрабанди зброї, представники Держмитслужби наголосили на:

  • створенні профільних підрозділів в структурі територіальних органів Держмитслужби, зокрема, відділів протидії незаконному переміщенню наркотиків і зброї; кінологічного забезпечення.

  • залученні територіальних органів до проведення міжнародних та міжвідомчих оперативних заходів.

Також представники Держмитслужби висловили сподівання щодо підтримки міжнародних партнерів у підвищенні професійних можливостей профільних підрозділів Служби, зокрема, у вивченні міжнародного досвіду.

ОБСЄ, в свою чергу, підтвердила готовність комплексно підтримувати Україну у здійсненні практичних, а також політичних і регуляторних заходів із вирішення проблеми незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Довідково: Програма ОБСЄ впроваджується спільно Секретаріатом ОБСЄ та Координатором проектів ОБСЄ в Україні у партнерстві з Державною митною службою України, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією України, Державною прикордонною службою. Фінансування та підтримку програмі надають Європейський Союз, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, США та Франція.