Кабмін підтримав внесення змін до Митного кодексу України щодо розширення повноважень приватних виконавців

16 December
Odoo • Зображення та текст

Сьогодні, 16 грудня, Кабмін підтримав проєкт Закону України щодо розширення повноважень приватних виконавців на примусове виконання постанов про накладення штрафу за порушення митних правил. Документом пропонується внести зміни до статей 535, 540 Митного кодексу України.

Законопроєкт розроблений на виконання умов Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу до 1 мільярда 200 мільйонів євро).

Умовою “5а” додатка І Меморандуму передбачено, що для забезпечення можливості ефективного відновлення законних вимог органи державної влади розширять повноваження приватних виконавців (ПВ) на вимоги до 100 тис. грн проти будь-якого боржника (включаючи державних юридичних осіб та юридичних осіб за участю держави) та на адміністративні штрафи, а також складуть дорожню карту щодо повного зрівняння їх повноважень із повноваженнями держвиконавців, що стосується ПВ, які діють від імені будь-якого клієнта та проти будь-якого боржника, а також що стосується полегшення доступу до професії ПВ для збільшення їхньої загальної кількості, та перегляду режиму дисциплінарного нагляду та контролю.