Координаційно-моніторинговою митницею викрито схему незаконного імпорту товарів широкого вжитку

1 February


Odoo • Зображення та текст

Виявлено імпортерів, які протягом 2021 року злісно порушували митне законодавство України в частині несплати митних платежів у повному обсязі, що спричинило ненадходження до Державного бюджету України понад 20 млн. грн. доходу. За дані правопорушення законодавством передбачено штраф  у вигляді 100% вартості товару та його конфіскацію. 

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Державної митної служби України є забезпечення митної безпеки і захисту економічних інтересів країни. Проведена Координаційно-моніторинговою митницею робота в цьому напрямку дала змогу протягом січня 2022 року виявити імпортерів, які у 2021 році злісно порушували митне законодавство України, що спричинило ненадходження до Державного бюджету України значної суми доходу через несплату митних платежів у повному обсязі.

01 лютого 2022 року митницею складено черговий протокол про порушення митних правил на загальну суму близько 6,77 млн. грн. Всього ж з початку року Координаційно-моніторинговою митницею складено 4 протоколи відносно посадових осіб українських товариств, які вчинили правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Загальна вартість предметів правопорушення становить 20,44 млн. грн.    

Дані справи будуть направлені до суду для розгляду та прийняття законного рішення. Санкція інкримінованої статті передбачає накладення на правопорушників штрафу у вигляді 100 % вартості товару та його конфіскацію.