Оптимізація роботи митниць на порядку денному керівництва Держмитслужби

7 July

У Державній митній службі України відбулася нарада на чолі із заступником Голови Русланом Черкасським щодо вирішення питань митниць, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та у зоні ведення активних бойових дій. 

З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України митниці північно-східного регіону припинили свою роботу, зокрема, Донецька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська, Харківська, Митниця в Херсонській області, Автономній республіці Крим і м. Севастополі. Наразі деякі із цих митниць частково вже відновили свою роботу, інші ж продовжують знаходитись у простої.

Відтак, ключовим питанням наради був перерозподіл штатної чисельності працівників митниць з метою оптимізації роботи Держмитслужби, а саме – підсилення за рахунок працівників митниць, котрі тимчасово припинили свою діяльність, митниць західного регіону для оперативного та безперебійного забезпечення заходів із пропуску, митного контролю та оформлення товарів, транспортних засобів та гуманітарних вантажів в умовах воєнного стану.