Президент України провів зустріч з Генеральним секретарем ВМО

5 July

У рамках візиту делегації Всесвітньої митної організації (ВМО)  Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Генеральним секретарем ВМО докторoм Куніо Мікурією.

Odoo • Зображення та текст

У зустрічі також взяли участь Голова Держмитслужби Павло Рябікін, заступники Керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга та Юлія Свириденко та Перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.

Українська сторона зазначила, що одна із основних задач реформування митниці - це підвищення інституційної спроможності Держмитслужби та створення нового іміджу для органу, що реалізує митну політику в Україні. 

Доктор Куніо Мікурія акцентував увагу на важливості підтримки стабільного процесу реформування української митниці, у якому станом на сьогодні вже є певні успіхи.

Як зазначив під час свого виступу Володимир Зеленський Україна є членом ВМО з 1992 року. Протягом  тривалого часу  організація підтримує Україну в напрямках освітніх програм, підготовки фахівців для митниці, а також експертної допомоги на шляху підвищення інституційної спроможності Держмитслужби. За словами Президента України ми розраховуємо на ще більше сприяння від ВМО у згаданих напрямках.

Сторони домовились, що ВМО надасть експертів для методичного супроводу реформи та їхнього залучення до підготовки й підвищення професійного рівня працівників Державної митної служби України.