Привітання в.о. Голови Держмитслужби Вячеслава Демченка з Днем захисників і захисниць України

14 October


Український народ проходить важкі часи випробувань. На тлі боротьби українців з російськими окупантами 14 жовтня вшановуються мужність і героїзм захисників та захисниць незалежності і територіальної цілісності України, військові традиції і звитяги українського народу. 

Цьогоріч, коли агресор розгорнув повномасштабну війну і зазіхнув на всю територію нашої суверенної держави, День захисників і захисниць України набув нового змісту.

Майже півтисячі працівників митниць є справжніми захисними і захисницями і нині боронять нашу державу у складі ЗСУ та Силах територіальної оборони. З великою гордістю звучать їх імена серед колективу Держмитслужби. Їх професіоналізм – не лише у митній справі, а й у військовій.

На превеликий жаль є серед наших колег зниклі безвісти, полонені, поранені і…загиблі. П’ятеро митників полягли під час виконання бойових завдань. Тож сьогодні, з особливими змістом і шаною ми вимовляємо: 

захисник – Олександр Постоюк, 

захисник – Олександр Бєлявський, 

захисник – Роман Макась,

захисник – Сергій Яцух,

захисник – Михайло Соловйов. 

Спочивайте з миром! Пам’ятаємо вас! Ваші мужність і героїзм складно переоцінити.

Усім, хто продовжує захищати нашу Батьківщину, зичимо міцності і сил, миру і добробуту! Віримо у вас і зі свого боку робимо все можливе, аби ви повернулися додому з перемогою і аби Україна була такою, за яку ви б’єтеся: економічно стабільною, квітучою і, найважливіше, – незалежною.

Слава захисникам і захисницям України!

Слава Україні!


З повагою!

В. о. Голови Державної митної служби України

Вячеслав ДЕМЧЕНКО