В Україні затверджені національний логотип та сертифікат авторизованих економічних операторів (АЕО)

4 February
Odoo • Зображення та текст

Кабінет Міністрів України постановою від 3 лютого 2021 №70 затвердив форму, опис та правила використання національного логотипа АЕО та форму сертифіката АЕО.

Національний логотип АЕО є перевагою, встановленою Митним кодексом України, яка діє для обох типів авторизації АЕО (АЕО-С та АЕО-Б).

 Підприємство може наносити логотип на: 

- бланки службової документації

- печатки підприємства

- транспортні засоби, що переміщують товари підприємства

- будинки та споруди підприємства

- інші місця, які використовуються у діяльності підприємства, на власний розсуд. 

Але важливо пам’ятати, що використання логотипа забороняється:

- підприємству, у разі анулювання наданої йому авторизації АЕО

- підприємствам, які не отримали авторизацію АЕО, а також громадянам.

Затвердження логотипа АЕО на законодавчому рівні закріплює для підприємств, які отримали авторизацію, можливість позиціонувати себе як АЕО на внутрішньому і зовнішньому ринках. Це дозволить їм підвищити конкурентоспроможність, означити свій авторизований статус та покращити імідж на зовнішніх ринках.

Щодо сертифікату АЕО, він надається Держмитслужбою безоплатно за зверненням керівника підприємства після отримання авторизації, і засвідчує статус АЕО на рівні з відповідним наказом Держмитслужби.

Як уже повідомлялося, у 2020 році в Україні почала діяти Програма авторизованих економічних операторів (АЕО), яка відповідає нормам ЄС (http://bit.ly/3omWT4x). Запровадження Програми АЕО — одне із зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Українським підприємствам, які відповідатимуть критеріям АЕО, будуть доступні суттєві спрощення і переваги при митному контролі та оформленні. 


Tags: