Відбулась зустріч Голови Держмитслужби з Тимчасовою повіреною у справах США

16 September
Odoo • Зображення та текст
15 вересня відбулась зустріч Голови Держмитслужби Павла Рябікіна з Тимчасовою повіреною у справах США Крістіною Квін у пункті пропуску «Ужгород–Вишнє Нємецьке».
Під час зустрічі було презентовано роботу пункту пропуску, найрезонансніші виявлення контрабанди та порушення митних правил, план його реконструкції та роботу сканерів. Голова Держмитслужби повідомив, що Митниця зацікавлена у навчанні спеціалістів скануючих систем. Крістіна Квін відповіла, що підтримує Павла Рябікіна в цьому напрямку.
Відповідаючи на запитання Тимчасової повіреної у справах США про плани з протидії контрабанді Голова повідомив, що підтримує криміналізацію товарної контрабанди та надання статусу правоохороного органу Держмитслужбі: «Для нас дуже важливим є впровадження кримінальної відповідальності за товарну контрабанду. З минулого року ми намагаємось отримати статус правоохороного органу для Держмитслужби. Наразі ми квазісервісний інститут влади. Я вважаю, що наявність правоохоронного статусу Держмитслужби допоможе збільшити надходження до бюджету».
«Дуже дякую за зустріч. Я дуже поважаю, що ви знайшли можливість приєднатися до нас. Це було дуже цікаво та важливо. Ви можете звертатися до мене в будь-який момент, якщо вам щось буде потрібно. Ми знаємо, що ви виконуєте важливу роботу і ми хочемо вам допомогти з усіма викликами, які зустрічаються на вашому шляху»,- зазначила Крістіна Квін наприкінці зустрічі.
Сторони обмінялись контактами та домовились про тіснішу співпрацю Держмитслужби та Посольства США в Україні.