Закарпатські митники виявили автівку, паливний бак якої був «заправлений» сигаретами

9 May
Odoo • Зображення та текст

На українсько-угорському кордоні митники спільно з прикордонниками вивели на чисту воду 24-річну жительку Закарпаття, яка намагалася перевезти майже півтисячі пачок сигарет до Євросоюзу, заздалегідь приховавши їх у кількох тайниках «Ауді А6».

Так, виїжджаючи з України через митний пост «Косонь», що у зоні діяльності Закарпатської митниці, жителька регіону для проходження митно-прикордонного контролю свідомо обрала «зелений коридор». Це означає, що вона дотримується порядку переміщення товарів через митний кордон України. Та ще й усно заперечила наявність будь-яких інших товарів у обсягах, що підлягають обов'язковому декларуванню.

Втім, досвідчені інспектори вирішили перевірити доброчесні наміри дівчини, провівши поглиблений огляд транспортного засобу. За допомогою ліхтарика та набору інструментів митники виявили кілька тайників із прихованими тютюновими виробами без марок акцизного збору України різних торговельних марок.

«Частина сигарет, які знаходились в пакетах, були приховані в конструктивній порожнині паливного баку іномарки, - розповідають інспектори митного посту «Косонь» Закарпатської митниці. – Інші цигарки приховали під обшивкою заднього ряду сидінь для пасажирів та панелі обшивки приладів в салоні автомобіля.»

Відтак, за незаконне переміщення товарів через кордон України, відносно жінки складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Тютюнові вироби у загальній кількості 470 пачок вилучено, їх вартість визначить спеціаліст-експерт.

Автомобіль марки «Ауді А6» (1999 року виготовлення), оцінений у 145 тис грн, також вилучено.