Другу зухвалу спробу незаконно ввезти з ОАЕ в Україну сигарети блоковано в аеропорту «Бориспіль». Цього разу – 10 тонн.

11 February

 Лише тиждень тому Київська митниця повідомляла про блокування незаконного ввезення через аеропорт «Бориспіль» з Дубаї 2 тонн сигарет на загальну суму 1,4 мільйони гривень. Сьогодні маємо продовження цієї історії.

Odoo • Зображення та текст

Цього разу в ході спільної операції співробітників митного поста «Бориспіль» Київської митниці спільно з СБУ упереджено незаконне ввезення понад півмільйона пачок сигарет, а це аж 10 тонн підакцизного товару, на загальну суму 10 мільйонів гривень. 

Ситуація практично ідентична попередній. Різниця в обсягах і цього разу вони значно масштабніші.

За п’ятьма авіаційними накладними трьома літаками через аеропорт «Бориспіль» від арабських підприємців з Дубаї на адресу мешканця Запоріжжя мали прибути товари широкого вжитку.

Однак, у коробах, замість вказаних товарів київські митники виявили сигарети. 

Наразі інспекторами Київської митниці встановлено, що вантаж сигарет складається з 381 місця, а їх загальна вага становить понад 10 тонн (10 021 кг). Це сигарети трьох торгових марок: ТМ «Manchester», «Kingdom», «Gold Mount», як класичні, так і з фруктовими смаками. Всі сигарети розфасовані у стандартні блоки по 10 пачок. За остаточними підрахунками у вантажі виявлено 507 тисяч пачок сигарет.

На даний час вантаж вилучено. За наявною в мережі Інтернет інформацією, оптова вартість такої кількості сигарет становить понад 10 мільйонів гривень.