На Харківській митниці розмитнили пінгвінів Гумбольдта для зоопарку

21 October
Odoo • Зображення та текст

Знайомтесь - це Маргарет, Агата та  Шарлотта! Харківською митницею спільно з представниками ветеринарно-санітарного контролю здійснено оформлення   цих трьох чудових самочок  пінгвінів Гумбольдта, які прибули з Німеччини  до Харківського зоопарку по програмі Європейської асоціації зоопарків та акваріумів для збереження та розмноження.   

Під час проведення державного контролю  та митного оформлення живих тварин  кожна хвилина важлива.  Тому злагоджена та чітко скоординована взаємодія представників Харківської митниці  та Східного  міжрегіонального ГУ  Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні є запорукою гарного  результату.  Митне оформлення тривало у повній відповідності до норм Митного кодексу України.  

Пінгвіни прибули до нас літаком, подолавши у повітрі дві тисячі кілометрів і одразу продовжили  подорож до свого нового дому – Харківського зоопарку, де на них чекав спеціальний вольєр, у якому створені максимально комфортні умови. 

Світова популяція  пінгвінів Гумбольдта (Spheniscus humboldti) постійно зменшується. Зараз їх залишилося близько 12 000 пар, і вид занесений до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи.

До речі, в зоопарку відзначають, на сьогоднішній день пінгвіни  знаходяться  тільки в Харкові. Більше в Україні пінгвінів Гумбольдта немає. Тому це унікальна подія для нашого регіону. 

Митниця  вітає Харківський зоопарк з черговим поповненням.  Водночас,  на митниці наголошують, що митниця сприяє законному та безпечному переміщенню тварин для підтримки іміджевого статусу одного з найкращих зоопарків України, співпраця в цьому напрямку триває.  

У Харківській митниці повідомили, що в подальшому планується ввезення самців пінгвінів,  тож маємо надію що чисельність  екзотичних птахів у новій оселі буде збільшуватись!