Одеські митники виявили рекордну партію каптагону в цукерках

20 October

Виявлення понад 750 кг психостимуляторів стало результатом успішно проведеної операції управлінням по боротьбі з контрабандою наркотиків та зброї Одеської митниці Держмитслужби спільно з ГВ БКОЗ УСБУ в Одеській області.

Odoo • Зображення та текст

Оперативні заходи тривали не один місяць. На початку вересня до порту Південний на адресу одного із українських підприємств надійшов товар – печиво та рахат-лукум виробництва Сирії. Під час проведення спільного митного огляду було виявлено, що 76 коробок містять таблетки загальною вагою понад 750 кг.

Експрес-тест та службова собака одеських митників Боцман підтвердили, що це – каптагон, психотропна речовина, яка містить амфетамін. Одержувач розмістив товар для подальшого оформлення на склад під митним контролем.

У рамках проведення контрольованої поставки було встановлено, що ділки, не підозрюючи про проведення оперативних заходів, сховали пакунки з каптагоном у товарну партію кукурудзяного крохмалю, який завантажили для експорту через Одеський порт до Саудівської Аравії.

Під час декларування вантажу контейнери з прихованою психотропною речовиною та фігурантів справи затримано правоохоронцями. Тривають слідчі дії.

На тіньовому ринку вартість вилученого каптагону складає близько $30 млн.