Суд конфіскував у дохід держави валюти на понад 4 млн грн

29 March

Львівський Апеляційний суд залишив рішення Галицького райсуду м. Львова, який застосував до громадянина стягнення у вигляді конфіскації вилученої валюти 148 900,00 доларів США   в дохід держави та штрафу  в розмірі 1700 грн.

Минулого року в пункті пропуску «Рава-Руська - Хребенне» під час митного контролю у громадянина України, який прямував з Республіки Польщі, працівники митниці виявили 160 тис. дол. США. Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Проте валюту, яку перевозив письмово не задекларував, а також не надав документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах) на суму, що перевищує 10 000 євро.

За цим фактом працівники Галицької митниці склали протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. Кошти в еквіваленті 10 000 євро повернули, решту - 148 900,00  доларів США вилучили. Суд першої інстанції прийняв рішення про конфіскацію валюти та накладення штрафу. На це рішення громадянин подав апеляційну скаргу. Львівський Апеляційний суд заслухав думку представників обох сторін, дослідив матеріали справи, оцінив подані докази в їхній сукупності та дійшов  висновку залишити апеляційну скаргу без задоволення. Це рішення  є остаточним та не підлягає оскарженню.