300 нарізних карабінів, які ввозились як частини мисливської зброї, вилучили київські митники

16 September
Odoo • Зображення та текст

Київські митники викрили спробу ввезення столичним підприємством 300 нарізних карабінів «Grand power R15» в розібраному стані під виглядом неосновних частин мисливської зброї.

Як заявив декларант при митному оформленні, зі Словаччини на адресу київських підприємців прибув вантаж «частини карабінів Grand power R15», а саме – по 300 штук рамок та ствольних коробок до мисливських карабінів, а також стволів нарізних, магазинів, затворів та затворних рамок, цівок тощо. Всі перелічені товари ним було задекларовано як неосновні частини зброї.

Однак під час митного огляду товару було встановлено, що заявлені до митного оформлення частини карабінів у конструктивному поєднанні схожі на нарізну вогнепальну зброю, цілісність якої підтверджується однаковими серійними номерами на кожній з основних частин.

Також це підтвердив у своєму заключенні залучений до митного контролю спеціаліст УНДІ СБУ, фактично зібравши 300 карабінів.

Крім того, серед поданих до митного контролю документів, був висновок ДНДІ МВС, в якому чітко зазначено, що надані зразки є саме основними частинами зброї. Ця експертиза проводилася за заявою імпортера ще до початку заявлення товару до митного оформлення. 

Отже, на момент подання декларації до митниці, імпортер володів всією інформацію щодо характеристик імпортованого товару.

Київською митницею складено протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України.

Вантаж нарізних карабінів «Grand power R15» в розібраному стані в комплекті з 450 магазинами калібру 223 Rem, загальною вагою близько тонни, вилучено. Матеріали справи будуть скеровані до суду.

Виявлення правопорушення проведено у співпраці з ГУ СБУ у м.Києві та Київській області.