Митниця оновила інтерактивний портал імпортно-експортних операцій

18 May

Карантин забрав у нас весну-2020, але є шанс “побачити” літо з його рясними дощами та палючим сонцем. Україна готувалась: за 4 місяці цього року імпортувала 1.1 млн штук парасольок, 77 тис. пар водонепроникного взуття, 5.6 млн штук сонцезахисних окулярів та 2.6 млн штук костюмів для плавання. Більше — на bi.customs.gov.ua

Державна митна служба України оновила інтерактивний портал щодо імпортно-експортних операцій — відтепер кожен охочий може побачити обсяги товарів, які Україна купує або продає за кордон, не лише у валюті (гривні чи доларі), але й в інших одиницях вимірювання

✅ штуках;
✅ кілограмах, грамах, літрах;
✅ метрах, метрах квадратних, метрах кубічних тощо.

Загалом обрати можна аж по 26 одиницях вимірювання!

Так, завдяки порталу ми дізнались, що за 4 місяці 2020 року Україна імпортувала на 600 тис. сонцезахисних окулярів більше, ніж за аналогічний період 2019-го: 5.6 млн проти 5 млн відповідно. А костюмів для плавання завезли на 1 млн штук більше, ніж торік: 2.5 млн штук проти 1,5 млн штук. Словом, якщо літо доведеться зустрічати на балконі вдома, то неодмінно у купальнику і сонцезахисних окулярах.

Якщо падатиме дощ, як учора, то бажано спиці у своїх парасолях на емоціях не ламати — не факт, що нових вистачить на всіх. За 4 місяці 2020 року Україна завезла на півмільйона штук парасольок менше, ніж за аналогічний період 2019-го: 1.1 млн штук проти 1.6 млн штук відповідно. З водонепроникним взуттям маємо схожу ситуацію: 77 тис. пар взуття у 2020-му та 91 тис. пар у 2019-му.

Отже, відтепер ви можете шукати інформацію по конкретному товару, який Україна імпортує або експортує, за об’ємом, довжиною чи кількістю.

📌 Нагадуємо, що записали для вас коротеньку та зрозумілу інструкцію, як користуватися порталом.

Якщо у вас є пропозиції щодо розвитку сервісу, напишіть нам, будь ласка.

Портал було розроблено на базі Qlik Analytics Platform.

Проект став можливим завдяки підтримці Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».