До уваги підприємств

31 January
Odoo • Зображення та текст

З 1 лютого 2023 року втрачають чинність пункти 5 і 6 переліку товарів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.09.2022 № 1091, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів.

Із зазначеної дати ввезення та/або переміщення територією України транзитом більшості товарів потребуватиме надання митним органам забезпечення сплати митних платежів.

Особа, на яку покладається обов'язок із сплати митних платежів, самостійно обирає один із способів забезпечення сплати митних платежів:

- грошову заставу;

- індивідуальну гарантію;

- загальну гарантію (у разі наявності у підприємства  відповідної авторизації);

- звільнення від гарантії (у разі наявності у підприємства відповідної авторизації);

- книжку МДП;

- книжку (карнет) А.Т.А.

Додатково повідомляємо, що гарантія є зобов'язанням гаранта щодо виплати на вимогу митного органу коштів у межах розміру гарантії та в порядку і строки, визначені Митним кодексом України, у разі невиконання особою обов'язку із сплати митних платежів.

Гарантія видається гарантом особі, на яку покладається обов'язок із сплати митних платежів, у формі документа.

Реєстр гарантів розміщений на офіційному веб-сайті Державної митної служби України за посиланням та на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Ознайомитися із постановою можна за посиланням.