Митники припинили спробу незаконного ввезення в Україну майже 24 тонн тютюну виробництва рф

27 April
Odoo • Зображення та текст

Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби спільно із управлінням боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Вінницької митниці в зоні діяльності Вінницької митниці виявлено спробу незаконного ввезення тютюну для куріння.

Так, відповідно до поданих митним органам документів в зоні діяльності Вінницької митниці на адресу одного із підприємств регіону двома автотранспортними засобами із Сербії переміщувався товар «тютюн для куріння, промислового виробництва, використовується у тютюновій промисловості для виробництва сигарет» нібито походженням із 🇬🇷Грецької Республіки загальною вагою 23 628 кг на суму 128 700 євро.

За результатами проведеного аналізу із урахуванням системи управління ризиками Департаментом прийнято рішення щодо вжиття додаткових заходів контролю. У ході проведення митного огляду виявлено, що на пакуванні наявне маркування відповідно до якого виробник вказаного товару підприємство Російської Федерації.

   На даний час здійснюється повний митний огляд товарів з метою установлення усіх відомостей щодо товару та фіксації митного правопорушення.