На кордоні з Румунією запрацював новий пункт пропуску: митники оформлюватимуть там до 500 легкових авто, 10 автобусів і 100 порожніх вантажівок за добу

10 November
Odoo • Зображення та текст

Сьогодні, 10 листопада 2022 року, відбулося відкриття міжнародного автомобільного пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» – важлива подія у розвитку транспортного сполучення та прикордонного співробітництва між Україною та Румунією.

У церемонії відкриття пункту пропуску взяли участь Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, Премʼєр-міністр Румунії Ніколає Чуке, керівники митних, прикордонних, транспортних відомств і представники місцевих органів влади обох країн. Також були присутніми представники Консультативної Місії ЄС (EUAM), яка відіграє важливу роль у реалізації ініціативи Європейської Комісії «Шляхи солідарності».

«Красноїльськ» уже розпочав роботу для пасажирського сполучення. Митники з прикордонниками зможуть пропускати до 500 легкових автомобілів і 10 автобусів за добу. Також на виїзд з України пропускатиметься до 100 порожніх вантажних транспортних засобів за добу.

Odoo • Текст та зображення

У найближчому майбутньому тут відкриється і повноцінний вантажний напрям руху. Для цього з української та румунської сторони створюються відповідні умови: облаштовується бокс поглибленого огляду для вантажівок, майданчики очікування для автотранспорту з можливістю розташування мобільної скануючої системи.

Odoo • Зображення та текст

«Новий пункт пропуску востаннє відкривався в Україні майже 2 десятиліття тому. З початком повномасштабного ворожого вторгнення навантаження на автомобільні пункти пропуску зросло в рази. Тож не дивно, що війна змістила акценти, посприявши розбудові митної інфраструктури на західному кордоні України, - зазначив  в.о. Голови Державної митної служби України Вячеслав Демченко.

- Наразі Румунія входить у 5-ку серед понад 200 країн, з якими Україна активно веде торгові відносини. Загалом же товарообіг наших країн виріс в 2,2 рази порівняно з минулим роком. Тому відкриття пунктів пропуску «Красноїльськ - Вікову де Сус», а слідом за ним і «Дяківці - Раковець» саме на часі, адже це суттєво зменшить навантаження на роботу діючих, в тому числі і «Порубне-Сірет».