На засіданні Громадської ради обговорили актуальні питання та перспективи у діяльності Держмитслужби

14 February
Odoo • Зображення та текст

11 лютого відбулося засідання Громадської ради при Державній митній службі України за участі        в.о. Голови Вячеслава Демченка та представників профільних підрозділів відомства.

Сторони обговорили ряд питань щодо пріоритетів діяльності Держмитслужби у 2022 році в частині реалізації митної політики, врегулювання проблемних питань при виконанні митних формальностей та визначенні митної вартості, запровадження нових інформаційних продуктів.
Вячеслав Демченко поінформував присутніх про хід впровадження кадрової реформи, яка передбачає залучення до роботи в митних органах висококваліфікованої та вмотивованої молоді з числа випускників профільних закладів вищої освіти. Зупинився і на інших ключових питаннях у реформуванні Держмитслужби: ІТ-напрямку, міжнародній взаємодії , подоланні корупційних проявів тощо.
Членів Громадської ради переважно цікавили питання стосовно ризиків зупинення митної брокерської діяльності та щодо необхідності удосконалення процедури оформлення аркушів коригування.
Загалом теми обговорення зводилися до створення в Україні привабливого бізнес-клімату, тож між учасниками досягнуто домовленостей щодо продовження системної взаємодії для розроблення і впровадженні проєктів, спрямованих на розвиток служби.