Програма EU4PFM: відбулася зустріч Наглядової ради з мобілізації доходів та горизонтальних функцій та управління

27 May

27 травня відбулося 2-е засідання Наглядової ради з Мобілізації доходів та Горизонтальних функцій та управління (компонент 3 та 4 ). Програми з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM), що реалізується за фінансової підтримки ЄС.

Мартін Клауке, керівник секції “Належне урядування та розвиток демократії” Представництва ЄС в Україні зазначив у своїй вітальній промові, що Україна впевнено рухається у напрямку реформ у митній та податковій сферах і за час існування проєкту спостерігається відчутний прогрес у впровадженні певних змін у податковій та митній системах. В свою чергу ЄС цілковито підтримує Україну у зазначених ініціативах.

Ігор Муратов, т.в.о. голови Державної митної служби розповів про здобутки в рамках реалізації проєкту EU4PFM, зокрема про запуск нової комп’ютеризованої транзитної системи NCTS, подальшу реалізацію IT проєктів, кадрову реформу, а також підтвердив готовність Митниці рухатись далі у впровадженні єдиної юридичної особи. “Ми нині перебуваємо на етапі реалізації реформ і готові рухатися далі за допомогою наших партнерів, зокрема проєкту EU4PFM” – зазначив Ігор Муратов.

Про здобутки своїх держустанов говорили також Юрій Драганчук, заступник Міністра фінансів України, Олексій Любченко, голова Державної податкової служби України та Леся Карнаух, заступник керівника апарату Рахункової палати.

Довідково: Програма EU4PFM підтримуватиме реформи у сфері впровадження реформи систему управління державними фінансами. Компонент 3 Програми стосується адміністрування податків та зборів, які сприятимуть зміцненню інституційних та організаційних можливостей українських установ у впровадженні та реалізації сучасної стратегії дотримання митного законодавства; аналіз та вдосконалення бізнес-процесів у податковій та митній службах; продовження гармонізації податкового та митного законодавства до законодавства ЄС та найкращих світових практик, а також покращення інституційних та організаційних можливостей податкової та митної служб. Впровадження Компоненту 4 Програми забезпечить підтримку установ yправління державними фінансами в Україні у питаннях розробки та впровадження сучасних методів управління людськими ресурсами, включаючи впровадження антикорупційних заходів, адаптацію та автоматизацію бізнес-процесів, вдосконалення організаційних структур і практик та зміцнення спроможності установ yправління державними фінансами в Україні у сфері планування, впровадження та моніторингу реформ.