У Держмитслужбі обговорили шляхи пришвидшення пропуску товарів через митний кордон України

16 June
Odoo • Зображення та текст

16 червня у Державній митній службі України відбулася селекторна нарада з питань організації митного контролю та оформлення на чолі із заступником Голови Русланом Черкасським та за участі представників структурних підрозділів Держмитслужби та митниць.

У ході зустрічі зазначалося, що запровадження воєнного стану, прийняття Верховною Радою України та Урядом нормативно-правових актів, необхідних для подолання наслідків російської військової агресії, внесли значні корективи в роботу митниць. Попри те, що зміни були спрямовані в першу чергу на сприяння торгівлі, спрощення переміщення громадян та товарів через митний кордон України, функції митниці з наповнення державного бюджету, забезпечення достатнього контролю за товарами, що переміщуються через митний кордон України, залишаються. 

Під час наради обговорювалися питання ефективної організації роботи підрозділів митного оформлення, які функціонують в пунктах пропуску, контролю за законністю вивезення громадянами валютних цінностей, контролю за доставкою вантажів, а також питання реалізації вимог Закону України №2142. 

Заступник Голови Держмитслужби Руслан Черкасський наголосив на необхідності вжиття митницями заходів з прискорення переміщення товарів через митний кордон України, особливо - товарів, що йдуть на експорт. Керівництвом Департаменту організації митного контролю та оформлення були надані конкретні пропозиції щодо шляхів покращення роботи митниць за напрямком пришвидшення пропуску товарів через митний кордон.