У Держмитслужбі обговорили шляхи удосконалення процесу декларування товарів

19 August
Odoo • Зображення та текст

Сьогодні, 19 серпня, під головуванням заступника Голови Держмитслужби Руслана Черкасського відбулася нарада з митницями з питань удосконалення механізмів оформлення митних декларацій. Адже в умовах воєнного стану важливим є забезпечення безперебійного митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України.

Вагомою складовою процесу митного оформлення товарів є їх декларування. Заявлені в декларації відомості є основою для застосування системи управління ризиками, що безумовно впливає на надходження митних платежів, контролю дотримання законодавства з питань нетарифного регулювання, експортного контролю тощо.

Саме цим питанням була присвячена нарада, в якій взяли участь представники митниць і структурних підрозділів Держмитслужби. Особливу увагу приділено використанню митних декларацій, які містять всю необхідну інформацію для випуску товарів без пред'явлення їх митному органу.

Під час зустрічі окреслені основні проблемні питання і шляхи удосконалення процесу декларування, зроблені акценти на необхідності неухильного дотримання митного законодавства.