Відбулась зустріч Голови Держмитслужби з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія

1 March

1 березня відбулась зустріч Голови Держмитслужби Павла Рябікіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія Олє Егбрергом Міккельсоном.

Odoo • Зображення та текст

Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання взаємодії данських компаній з Державною митною службою України та розвиток співробітництва між Службою і Посольством Королівства Данія.

Зокрема, були розглянуті питання ввезення контрафактної продукції, використання блокчейн-технологій, заходи ринкового нагляду, звільнення від оподаткування ПДВ медпрепаратів та ін.

Данська сторона висловила підтримку в реформуванні Державної митної служби України та готовність у подальшій співпраці. В рамках взаємодії сторони домовилися щодо проведення семінарів з розпізнавання підробок для посадових осіб митних органів з метою запобігання ввезенню контрафактних товарів на митну територію України.

Обидві сторони засвідчили партнерські відносини, Посольство Данії запевнило у всебічній підтримці ініціатив Держмитслужби та готовності надати технічну допомогу в частині інституційного розвитку Служби.