Відбулась зустріч Голови Держмитслужби з Регіональним координатором Програми контролю за контейнерами Управління ООН з наркотиків і злочинності в Чорноморському та Південно-Кавказькому регіонах

16 March

16 березня відбулась зустріч Голови Держмитслужби Павла Рябікіна з Регіональним координатором Програми контролю за контейнерами Управління ООН з наркотиків і злочинності в Чорноморському та Південно-Кавказькому регіонах Наідою Шаміловою.

Odoo • Зображення та текст

Під час зустрічі обговорювались результати та поточний стан реалізації Програми контролю за контейнерами Управління ООН з наркотиків і злочинності в Україні та роботу підрозділів портового контролю.

 Наіда Шамілова поінформувала, що робота Програми контролю за контейнерами є стратегічно важливою для забезпечення безпеки та протидії розповсюдженню наркотиків. 

Павло Рябікін наголосив, що Держмитслужба сприятиме розвитку цієї Програми в Україні. 

Сторони обговорили необхідність взаємодії українських центральних органів виконавчої влади в межах контролю контейнерних перевезень та розглянули питання щодо можливості збільшення кількості груп портового контролю.  

По результатах зустрічі Державна митна служба України надала контактних осіб для подальшої діяльності в межах Програми.

Довідково: 16 січня 2018 року підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державною фіскальною службою України, Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Управлінням з наркотиків та злочинності Організації Об’єднаних Націй, що дозволило Україні приєднатися до Програми.

В межах реалізації Програми були створені підрозділи портового контролю у пунктах пропуску через державний кордон України «Одеський морський торговельний порт» та «Бориспіль-аеропорт».