Відбулось засідання Громадської Ради при Держмитслужбі

23 June

22 червня відбулось засідання Громадської Ради при Держмитслужбі за участі Голови Державної митної служби Павла Рябікіна, першого заступника Голови Івана Бережнюка, заступника Голови Владислава Суворова та очільників структурних підрозділів Держмитслужби. 

Під час засідання сторони обговорювали поточний стан виконання плану заходів з реформування Держмитслужби, актуальні питання розвитку митних органів, пріоритети діяльності та питання співпраці з Громадською радою.

Odoo • Зображення та текст

Павло Рябікін наголосив, зокрема, на завершенні етапу тестування посадових осіб митних органів; на важливості криміналізації контрабанди як кроку до гармонізації законодавства України з європейським та озвучив стан впровадження NCTS і АЕО. Також Голова поінформував про запуск пілотного проєкту залучення студентів профільних ЗВО до роботи в Держмитслужбі; старт роботи митних органів у форматі єдиної юридичної особи з 1 липня 2021 року та ін.

Представники громадськості запропонували своє бачення окремих аспектів діяльності Митниці та відзначили вихід на новий рівень комунікації між Громадською радою та апаратом Держмитслужби.

Сторони висловили зацікавленість у проведенні таких засідань та розглянули потребу в утворенні робочої групи для поглибленого опрацювання окремих питань.