З 15 жовтня 2020 року припиняє свою роботу відділ контролю за переміщенням культурних цінностей через митний кордон Департаменту культури КМДА.

13 October

Відтепер в аеропортах “Бориспіль” та “Київ (Жуляни)”  більше не буде фахівців відділу, які здійснювали експертизу щодо належності чи неналежності товарів до культурних цінностей. 

Odoo • Зображення та текст

За необхідності,  громадяни мають можливість завчасно звернутись до мистецтвознавців для здійснення попередньої експертизи товарів до моменту їх декларування у пункті пропуску через державний кордон України. Експертиза є платною послугою.

З переліком  державних установ, закладів культури, інших організацій, яким надається право проведення державної експертизи культурних цінностей, можна ознайомитись за посиланням.

Довідково: перелік культурних цінностей визначається Ст.1 Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей».

Також наказом Міністерства культури і мистецтв від 22.04.2002 № 258 визначений перелік товарів, що НЕ належать до культурних цінностей. З ним можна ознайомитись за посиланням.