За 10 місяців митниці Держмитслужби виявили майже 20 тис. порушень митних правил - Заступник Голови Держмитслужби Руслан Черкасський

27 October
Odoo • Зображення та текст

26 жовтня заступник Голови Держмитслужби Руслан Черкасський взяв участь у спільній нараді керівників правоохоронних та інших державних органів із питань протидії незаконному поводженню зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, кримінальним правопорушенням у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також торгівлі людьми. Зустріч відбулась в Офісі Генерального прокурора та під головуванням Генерального прокурора Ірини Венедіктової.

Серед присутніх були: Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, Голова Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, в.о. Директора  ДБР Олексій Сухачов, Голова Нацполіції України Ігор Клименко, заступник Міністра юстиції Олена Висоцька, Міністр соцполітики Марина Лазебна, перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда, т.в.о. начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ Андрій Лисюка, представники громадських і міжнародних організацій та Посольства США в Україні.

Під час зустрічі представники правоохоронних органів представили свої напрацювання у напрямах протидії незаконному поводженню зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, кримінальним правопорушенням у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також торгівлі людьми.

Серед інших питань учасники наради обговорили ситуацію у сфері протидії незаконному переміщенню товарів через державний кордон України, порушень митного законодавства і питання взаємодії правоохоронних та державних органів.

Під час свого виступу заступник Голови розповів про злагоджені дії Держмитслужби та правоохоронних органів у напряму боротьби з контрабандою наркотиків та зброї. Зокрема, він наголосив, що прикладом такої взаємодії є припинення спроб контрабанди героїну загальною вагою понад 1,4 тони, який ділки намагалися незаконно перемістити територією України.

Руслан Черкаський поділився успіхами, які зробила Державна в протидії з контрабандою наркотиків та зброї. З початку року митницями вилучено:

понад 180 кг кокаїну, інших наркотичних засобів у вигляді таблеток у кількості понад 28 тисяч штук;

понад 51 тис. таблеток та капсул психотропних речовин;

більше 2,4 тон прекуросорів  та майже 266 тис. штук таблеток із вмістом прекурсорів.

Заступник Голови повідомив, що результатом протидії незаконному переміщенню зброї стало вилучення 11 одиниць вогнепальної зброї, понад 11 тис. штук набоїв, 804 одиниці холодної зброї, понад 6,5 тис. одиниць складових частин до набоїв (кулі, гільзи).

“І всі наведені дані – це фактично результат пошукової роботи за наслідками моніторингу операцій з товарами, що мають ознаки ризиковості, а також спрацювання кінологічних  команд та сканерів при проведенні митного контролю товарів та транспортних засобів. Впевнений, що рівень захисту митної безпеки нашої держави може бути підвищений шляхом розширення повноважень митних органів, надання статусу правоохоронного органу”, —  зазначив Руслан Черкаський

Наприкінці свого виступу заступник Голови повідомив про результати боротьби у сфері порушення митних правил та контрабанди. Зокрема, він зазначив, що за 10 місяців митниці Держмитслужби виявили майже 20 тис. порушень митних правил на суму понад 2,3 млрд грн.