Розробники програмного забезпечення для декларування товарів уже зараз можуть розпочинати доопрацювання своїх систем відповідно до вимог NCTS

14 January

Держмитслужба оприлюднила наказ «Про затвердження форм та набору даних електронних повідомлень режиму спільного транзиту». 

Odoo • Зображення та текст

Цей наказ є необхідним кроком для налагодження взаємодії між стороннім програмним забезпеченням, яке використовується для декларування товарів, із електронною транзитною системою (NCTS) через програмний інтерфейс (API). 

«Для нас важливо, щоб бізнес міг подавати декларації Т1UA, передбачені процедурою спільного транзиту, використовуючи звичні для себе програмні рішення», - каже Аліна Брендак, Національний координатор з питань спільного транзиту. За її словами, для того, щоб розробники програмного забезпечення уже зараз могли розпочати доопрацьовувати свої програми відповідно до вимог спільного транзиту, Держмитслужба визначила форми та набір даних електронних повідомлень режиму спільного транзиту уже під час Пілотного проекту із застосування NCTS в Україні.

Вона зазначила, що компанії, які використовують власні системи для декларування товарів, також можуть доопрацювати своє програмне забезпечення з урахуванням форм та набору даних, затверджених наказом, щоб мати можливість подавати транзитні декларації Т1UA.

Як уже повідомлялося, зараз триває І етап пілотного проекту запровадження NCTS в Україні. Наступними етапами мають стати: повномасштабний пілотний проект, національне та міжнародне застосування NCTS. 

Tags: