Керівництво Держмитслужби зустрілось з представниками Офісу Уряду Литовської Республіки

27 October
Odoo • Зображення та текст

Під час заключного дня зустрічі EU4PFM з представниками установ-партнерів, 26 жовтня 2022 року, керівництво Держмитслужби зустрілось з представниками Офісу Уряду Литовської Республіки. Сторони обговорили заходи, які вживаються Держмитслужбою в контексті євроінтеграції, а також обмінялись думками щодо набуття Україною повноправного членства в ЄС.

Після цього колеги з Митного департаменту презентували представникам Держмитслужби модель взаємодії між митницею та поштовими операторами, а також переваги використання суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності спрощень, що є корисними не тільки для представників бізнесу, а й для митників, які можуть концентрувати свою увагу на інших компаніях, які не підтвердили свою надійність. В частині автоматизації процесів литовські колеги представили нові ІТ-системи, які використовуються для декларування поштових відправлень, а також систему прийняття рішень митними органами щодо надання дозволів та авторизацій (Customs Decision Management System - CDMS).

У другій половині дня представники Держмитслужби мали змогу відвідати митне поштове відділення, а також поспілкуватись з компанією, яка активно користується митними спрощеннями, для обговорення практичних аспектів.