Митники вилучили бʼюті-засоби для інʼєкцій - ботокс та філери, які намагалися ввезти в Україну незаконно

12 May
Odoo • Зображення та текст

Під виглядом гелів для проблемної шкіри з доволі символічною вартістю - по 20-25 грн за одиницю - ділки намагалися завезти майже 10 тис. одиниць препаратів, що використовуються в косметології та естетичній медицині.

Йдеться про препарати з комплексом ботулінічного токсину типу А (інʼєкції ботоксу та диспорту), філери для підшкірної імплантації, препарати, що використовуються для глибокої регенерації тканин на основі гіалуронової кислоти, розчини для ліполізу обличчя та тіла.

Вантаж надійшов з Польщі на адресу київського ФОПу та був заявлений до митного оформлення в Київській митниці.

Згідно з митною декларацією, підприємець імпортував косметичні препарати та засоби догляду за шкірою, а саме - різноманітні гелі для проблемної шкіри, вироблені в Європі та Кореї.

Проте, під час огляду посадові особи Київської митниці та Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил виявили незадекларовані дороговартісні препарати для інʼєкцій краси, а також встановили, що інформація про задекларовані товари, зокрема про їх призначення, є неповною та неточною.

За виявленим фактом складено протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України. Препарати вилучено, а справу буде скеровано до суду.

Вартість вилученого буде встановлена згодом. За даними з відкритих джерел, одна упаковка препарату для корекції зморшок корейського виробництва пропонується за 2,5 тис. грн.