Працівники Держмитслужби виявили 15 т незадекларованих товарів серед гіпсу та цементу

25 May

Три доби знадобилось митникам Чорноморської митниці Держмитслужби для вивантаження та підрахунку точної кількості й асортименту предметів правопорушення,  які прибули судном з Туреччини до Миколаївського торговельного порту. 

Odoo • Зображення та текст

Серед цементу та гіпсу були виявлені незадекларовані, а можливо, й підробні товари відомих світових марок (одяг, взуття, аксесуари, парфумерія) вагою 15 т.

Також, під час митного огляду вантажу, в біг-бегах (мішках), окрім товарів народного споживання, були виявлені медичні препарати, що, ймовірно, містять  психотропні речовини, біоактивні добавки та фальсифіковані лікарські засоби. Їхня орієнтовна вартість – більше 5 млн грн.

За результами проведення митного огляду, щодо капітана судна закордонного плавання складений протокол про порушення митних правил на суму  майже 17,4 млн грн за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Наразі товари – безпосередні предмети правопорушення, – вилучені та поміщені на склад митного органу до рішення суду. Санкція ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України передбачає конфіскацію предметів правопорушення та штраф у розмірі 100 % вартості вилученого товару.

Крім того, до УСБУ в Миколаївській області направлено повідомлення про діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст. 305 КК України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів). Зазначені товари вилучені слідчими УСБУ в Миколаївській області.