Кабмін підтримав внесення змін до Митного кодексу, які врегульовують процедури складання митних декларацій на товари, що підпадають під різні товарні підпозиції згідно з УКТЗЕД

16 December

Сьогодні, 16 грудня, Кабмін підтримав проєкт Закону України щодо врегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які підпадають під різні товарні підпозиції згідно з УКТЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу.

Odoo • Зображення та текст

Відповідно до документу, пропонується викласти у новій редакції статтю 267 та доповнити статтю 280 Митного кодексу України положеннями з Митного Кодексу ЄС. Із запропонованими змінами можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3adcosl

За розрахунками Держмитслужби, з урахуванням фактичних показників імпорту у 2019 році реалізація положень законопроєкту може призвести до збільшення надходжень ввізного мита до Державного бюджету України на суму 150 млн грн.

Довідково: Проєкт Закону розроблений на виконання Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, ЄС, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами.