Пілотний проєкт Держмитслужби триває: понад 500 учасників АТО/ООС завершили перший етап навчання

17 May

Держмитслужба продовжує реалізовувати розпочатий у березні поточного року пілотний проєкт  із залучення ветеранів АТО/ООС до роботи в митних органах.

Odoo • Зображення та текст

Під час збору анкет охочих взяти участь у проєкті, Служба отримала анкети від 2238 осіб. Повністю відповідали встановленим  вимогам чинного законодавства (громадянство, необхідний рівень освіти тощо) анкети 2057 учасників. Ці учасники були поінформовані про умови та шляхи долучення до проєкту і до першого етапу навчання.

Майже третина (562 особи) – вирішили скористатися можливостями, які надає проєкт, і пройшли перший етап навчання.

Загалом навчання передбачає наступні етапи:

- 1й етап – самостійне опрацювання матеріалів  (дистанційна форма) спеціалізованої підготовки  «Основи здійснення митної справи» з наступним підсумковим контролем; 

- 2й етап – очна форма навчання (онлайн) за темою «Ключові компоненти здійснення митної справи» з наступним підсумковим контролем;  

- проведення аналізу і формування списку учасників, які успішно пройшли навчання і завершили проєкт.

Після проходження навчання та підсумкового тестування, учасники проєкту зможуть подати документи на участь у конкурсі на державну службу в митних органах (з укладанням контракту або без).

«Кадрове оновлення Служби та залучення до роботи працівників, що мають нульову толерантність до корупції, - завдання, вирішенню якого має сприяти успішна реалізація пілоту. Крім цього, кількість активних відгуків на запущене анкетування показали соціальну важливість і затребуваність цього проєкту», - зазначив Голова Держмитслужби Павло Рябікін.

Проєкт реалізується у співпраці з Консультативною радою у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України при Президентові України та ветеранськими організаціями.