В.о. Голови Держмитслужби Вячеслав Демченко ознайомився з ходом будівельних робіт митного посту «Ужгород-автомобільний»

12 November
Odoo • Зображення та текст

У ході робочого візиту на Закарпаття в.о. Голови Держмитслужби України Віячеслав Демченко ознайомився з реконструкцією пасажирського напрямку митного поста «Ужгород-автомобільний», що на українсько-словацькому кордоні.

Як поінформував начальник Закарпатскої митниці Микола Румянцев, відповідно до Плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки, для завершення реконструкції посту «Ужгород-автомобільного» передбачено фінансування у розмірі 146 мільйонів гривень. Зокрема, цьогоріч 126 млн грн виділено для відбудови пасажирської ділянки зазначеного посту та 20 мільйонів надійде у 2022 році на створення системи відеоконтролю та зважування.

В.о. голова Держмитслужби особисто оглянув, на якому етапі розбудова пасажирського напряму митного посту «Ужгород-автомобільного».

На сьогодні проведена заміна мережі водопостачання, водовідведення та електроживлення. Ведуться роботи з асфальтування. 

Відтак, планується збільшення кількості смуг в обох напрямках симетрично пункту пропуску на суміжній стороні. Загалом передбачено: 8 смуг для руху легкових авто, 2 смуги для руху пасажирських автобусів та 2 смуги руху для пішоходів і велосипедистів.

«Роботи ведуться згідно графіку, - зазначив Микола Румянцев, додавши: - До кінця року плануємо завершити будівельні роботи на ділянці «виїзд з України», відкрити цю ділянку для руху транспортних засобів та перенести реконструкцію на ділянку «в'їзд в Україну». 

Головний митник Закарпаття також підкреслив, що нині вантажний напрямок відповідає всім сучасним вимогам – є бокс поглибленого догляду, сканер, місце для очікування транспортних засобів. 

До слова, це найбільший і єдиний пункт пропуску з Словаччиною, в якому проходить оформлення всіх видів вантажів, оформлення легкових та пасажирських автомашин, автобусів.  Також  в планах відкриття пішохідного сполучення.