Відбулась селекторна нарада під головуванням в.о. Голови Держмитслужби Вячеслава Демченка

3 December
Odoo • Зображення та текст

1 грудня відбулась селекторна нарада під головуванням в.о. Голови Вячеслава Демченка за участі керівництва Держмитслужби та територіальних органів Держмитслужби щодо проблемних питань у роботі щодо організації митного контролю, протидії порушень митних правил та контрабанді, митних платежів тощо.

Керівництво Держмитслужби, зокрема в.о. Голови Вячеслав Демченко, Перший заступник Голови Олександр Щуцький, заступник Голови Руслан Черкасський та заступник Голови Сергій Звягінцев, заслухали доповіді структурних підрозділів Держмитслужби та митниць про стан поточної роботи.

На порядку денному розглядались питання:

забезпечення належного контролю за переміщенням вантажних транспортних засобів та повітряних суден через митний кордон України; 

посилення взаємодії з бізнес-спільнотою;

визначення митної вартості та взаєморозрахунків з бюджетом;

обговорювали показники статистичних даних структурних підрозділів;

оцінки внутрішнього аудиту. 

Наприкінці наради Вячеслав Демченко наголосив на тому, що посадові особи митних органів мають працювати на благо держави, стояти на захисті економічної безпеки України і  не підтримувати взаємини з особистостями, пов’язаними з загальновідомими корупційними схемами. Це ганьбить почесне звання митника. Також, підкреслив важливість комунікації всередині служби, адже очистити митну спільноту від проявів корупції можливо лише спільними зусиллями.