8 березня у всьому світі відзначається Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир

8 березня
Odoo • Зображення та текст

Сьогоднішній день покликаний нагадати суспільству про важливість боротьби за рівні права та можливості жінок в усіх сферах життя - культурного, політичного, соціально-економічного тощо. Також цей день - це можливість привернути увагу до проблемних питань. 

Держмитслужба продовжує впроваджувати кращі європейські практики та інструменти посилення гендерної рівності у митних органах.

Так, сьогодні керівництво Держмитслужби спільно з представниками Консультативної місії ЄС провели інтерактивний захід з метою обговорення ініціатив гендерно чутливого лідерства. 

Важливим аспектом для підтримки розвитку цього напрямку є створення сприятливих та рівних умов роботи для всіх працівників митниці. Наразі ми активно працюємо над виявленням проблемних питань, дослідженням та імплементацією активностей, просуванням найкращих практик впровадження гендерної рівності у митниці. Ми і надалі всіляко сприятимемо впровадженню таких ініціатив, тому що політика ґендерної рівності - це наскрізний напрям всіх євроінтеграційних процесів», - зауважив очільник Держмитслужби Сергій Звягінцев.

Голова Консультативної місії ЄС в Україні Антті Хартікайнен відмітив значні результати у впровадженні інструментів гендерної рівності у Держмитслужбі - проведено гендерний аудит, налагоджено взаємодію з міжнародними партнерами, затверджено план заходів.

Водночас керівниця відділу гендерної рівності Габріела Елрой та експертка з лідерства Агата Шиманська Академії Фольке Бернадот у Швеції поділилися досвідом підтримки гендерної рівності через лідерство та зосередили увагу на розробці стратегій та інструментів для перетворення роботи з гендерної рівності в конкретні результати та дії.

Захід відбувся за експертної підтримки Консультативної місії ЄС EUAM Ukraineта Reform Support Team at the State Customs Service of Ukraine, технічної підтримки від проєкту EU Public Finance Management Support Programme for Ukraine