Більше 50% митників вже пройшли тестування з кваліфікації та благонадійності

28 квітня

Більше 50% посадових осіб митних органів – 5829 осіб  – вже пройшли тестування з кваліфікації та благонадійності – за статистичними даними станом на ранок 28 квітня.

Odoo • Зображення та текст

Проєкт з тестування митників здійснюється Міністерством фінансів та Державною митною службою України в рамках кадрової складової реформи Митниці. Загалом більше 9000 митників мають скласти тести на рівень знань митного та антикорупційного законодавства;  на загальні здібності (зокрема, абстрактне, числове, вербальне мислення);  тестування на благонадійність. 

У строки, передбачені планом проєкту, тестування вчасно закінчили територіальні митниці: Галицька (Тернопільська та Івано-Франківська область), Дніпровська (Полтавська, Кіровоградська, області), Київська (Черкаська область), Координаційно-моніторингова митниця. Незначний відсоток  співробітників цих митниць, що знаходяться на лікарняному або у відпустці, пройдуть тестування у найближчий термін. 

До кінця поточного тижня має бути протестований весь склад співробітників Волинської, Енергетичної, Одеської, Північної (Сумська область), Слобожанської (Сумська область) митниць.

Тестування відбувається із суворим дотриманням всіх протиепідемічних заходів.

 Всі територіальні митні органи мають повністю реалізувати проєкт з тестування співробітників у термін до 19 травня. За підсумками тестування посадових осіб митних органів буде переведено у єдину юридичну особу Держмитслужби на контракту форму співробітництва з випробувальним терміном у 6 місяців. В залежності від результатів тестування може бути здійснено ротацію кадрів, а тим, хто показів відмінні результати, запропоновано посади з підвищенням. 

Експертну й організаційну підтримку в реалізації проєкту надають Національне агентство України з питань державної служби, Посольство США та Представництво Міжнародної Організації з Міграції в Україні, також експерти Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM), Програма Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM), Команди підтримки реформ при Міністерстві фінансів України та Державній митній службі України.