Держмитслужба готується до тестування працівників

29 січня

На сьогодні тривають заходи з комплексної підготовки до проведення тестування посадових осіб митних органів з питань кваліфікації та благонадійності. 

Odoo • Зображення та текст
Пілотний проєкт з тестування здійснюється згідно з постановою Уряду від 30.09.2020 № 916. На виконання цієї постанови Міністерством фінансів створено Робочу групу з організації тестування посадових осіб митних органів з питань кваліфікації та благонадійності. До неї увійшли представники Мінфіну, Держмитслужби, проєктів міжнародної технічної допомоги.

В рамках проєкту митники пройдуть три тести: 

1) щодо знань, практичних навичок та умінь у застосуванні митного, антикорупційного законодавства; 

2) тестування на загальні здібності; 

3) тестування на благонадійність. 

У межах підготовки до тестування керівники усіх територіальних підрозділів Держмитслужби наразі готують пропозиції Робочій групі щодо

- складу комісій, члени яких будуть проводити процес тестування в регіонах;

- здійснюють підготовку приміщень, які можуть бути використані для проведення тестування, із врахуванням необхідних санітарних норм для запобігання розповсюдженню коронавірусу. 

Спеціалісти центрального апарату Держмитслужби готують пропозиції Робочій групі щодо

- актуального переліку посадових осіб, які мають пройти тестування; 

- плану-графіку з проходження тестування для кожної митниці Держмитслужби;

- кількості регіональних комісій та їх персонального складу; 

- тривалості кожного виду тестування та перерв між ними, кількості запитань та мінімальної кількості балів, які мають бути набрані для успішного проходження тестування. 

Тестування з питань кваліфікації та благонадійності здійснюється за технічної та консультативно-методологічної підтримки Національного агентства з питань державної служби й за сприяння Посольства США, Представництва Міжнародної Організації з Міграції в Україні, Консультаційної місії Європейського Союзу, Програми Євросоюзу з управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) та Команди підтримки реформ Держмитслужби (RST SCSU).