Єдина юридична особа в дії: апарат Держмитслужби провів семінар для митниць в регіонах

13 вересня
Odoo • Зображення та текст

Упродовж 9-10 вересня відбувся семінар “Питання здійснення митної справи з урахуванням змін у законодавстві" для очільників підрозділів митного контролю та оформлення митниць з метою забезпечення їх належного функціонування як відокремлених підрозділів Держмитслужби у зв’язку з початком роботи за моделлю «єдиної юридичної особи».

          «Цей семінар є унікальною можливістю проведення в очному форматі продуктивного діалогу між керівництвом профільного Департаменту Держмитслужби та керівниками підрозділів, які безпосередньо відповідальні за організацію митного контролю та оформлення, з метою відпрацювання уніфікованого підходу вирішення робочих питань в усіх митницях», - зазначив в.о. директора Департаменту організації митного контролю та оформлення Держмитслужби Олег Гоя. 

          Під час заходу обговорили питання практичної реалізації нововведень у митному законодавстві, зокрема: 

          - реалізація проєкту з автоматичного випуску товарів (з акцентом на порядок здійснення відповідних митних формальностей); 
          - впровадження програми авторизованого економічного оператора (роль митниці, взаємодія з гарантами та ін.); 
          - удосконалення діючих та розробка нових програмних продуктів для забезпечення автоматизації здійснення митного контролю та митного оформлення. 

          Семінар відбувся на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення