Представники Держмитслужби та Держекспортконтролю обговорили подальшу взаємодію та актуалізацію законодавства в рамках процесів євроінтеграції

14 жовтня
Odoo • Зображення та текст

Державна митна служба України спільно з Державною службою експортного контролю України провели міжвідомчу нараду, на якій обговорили питання щодо подальшої взаємодії служб у сфері здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання, у тому числі - в особливий період.

Участь у нараді взяли Голова Держекспортконтролю Олександр Павліченко, заступник Голови Держмитслужби Владислав Суворов, заступник Голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олег Ніколайчук, а також керівники структурних підрозділів Держмитслужби та Держекспортконтролю.

Під час зустрічі обговорили актуальні питання взаємодії відомств в умовах військової агресії рф проти України та в умовах правового режиму воєнного стану, перспективи удосконалення роботи та посилення її ефективності.

Також представники Держекспортконтролю та Держмитслужби обговорили проблемні питання щодо здійснення ідентифікації таких товарів, контролю за їх доставкою та кінцевим використанням. Напрацювали вектори та орієнтири реалізації намічених планів.

Окремо учасники наради зупинилися  на питаннях обміну інформацією між відомствами, участі Держмитслужби у використанні електронної системи контролю за товарами військового призначення та подвійного використання при здійсненні митних формальностей.

Голова Держекспортконтролю Олександр Павліченко та заступник Голови Держмитслужби Владислав Суворов відмітили необхідність підтримання в подальшому співпраці з питань удосконалення механізму правового регулювання у сфері державного експортного контролю, приведення законодавства  у відповідність із концептуальними підходами, що визначені законодавчими актами країн – членів ЄС у зазначеній сфері.