На українсько-польському кордоні вилучили рекордну кількість раритетів

29 січня

Працівники Галицька митниця Держмитслужби, спільно зі співробітниками Служба безпеки України, виявили понад 4,5 тис. цінних рідкісних речей.

Купюри, медалі, монети, старовинні годинники та біжутерію виявили під час митного контролю в пункті пропуску «Краківець-Корчова» (Львівська обл.).

Незаконно перевезти ці речі з Польщі в Україну намагався водій мікроавтобуса, 36-річний громадянин України. Чоловік прямував смугою спрощеного митного контролю, однак посадова особа митниці запропонувала водію пред'явити переміщуваний в мікроавтобусі багаж до митного контролю.

У трьох господарських сумках були коробки, в яких і містився «справжній скарб». Понад дві тисячі монет різних номіналів та виробників, 140 шт. виробів біжутерії (шпильки, браслети, намиста), старовинні наручні та кишенькові годинники, майже 2,5 тис. банкнот різних країн та номіналів, а також понад 200 монет у футлярах. Окремі речі датовані ХІХ-ХХ ст., є предмети з дорогоцінних металів, про що свідчать відбитки проби.

Зі слів водія, перевезти через кордон цей товар за винагороду запропонував йому невідомий чоловік. Предмети вилучені. Вони будуть скеровані на експертизу для визначення їхньої вартості, культурної та історичної цінності.