Делегація від Держмитслужби бере участь у 139/140 сесіях Ради Всесвітньої митної організації

23 червня
Odoo • Зображення та текст
Упродовж 22-25 червня в Королівстві Бельгія заступник Голови Державної митної служби України Владислав Суворов візьме участь у 139/140 сесіях Ради Митного Співробітництва Всесвітньої митної організації та зустрінеться з представниками Генерального директорату з питань оподаткування та митного союзу (DG TAXUD) Європейської комісії та митних адміністрацій країн-партнерів.

Під час сесій Ради Всесвітньої митної організації планується розглянути питання міжнародного співробітництва у митній сфері, зокрема, спрощення процедур, розвиток потенціалу, технічні питання походження товарів, митної оцінки, номенклатури та класифікації, правоохоронної діяльності митних органів. Окремо розглядатиметься питання щодо ролі митниці під час конфліктів.

Держмитслужбою надавалась до ВМО інформація щодо набутого Україною досвіду організації митної справи під час військової агресії рф та рб. Крім того, до порядку денного сесій включено окремим питанням розгляд Радою заяви України щодо військових дій рф та рб, які завдають шкоди митній діяльності та порушують світове митне співробітництво.

З DG TAXUD плануються до обговорення актуальні питання співробітництва, насамперед - проведення Моніторингової місії щодо відповідності України умовам Конвенції про процедуру спільного транзиту, приєднання України до програми ЄС «Митниця», обмін інформацією, координація заходів на кордоні з метою сприяння проходження митних та інших процедур, виконання плану Європейської комісії «маршрути солідарності», спрямованого на сприяння експорту товарів з України.

Крім того, Всесвітня митна організація є надзвичайно важливим майданчиком для встановлення та посилення двосторонніх відносин між країнами-партнерами, під час діалогу з якими здійснюється обмін досвідом та вирішуються актуальні питання співробітництва.