Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби спільно із Одеською митницею виявлено спробу  порушеннями митних правил

1 грудня
Odoo • Зображення та текст

Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби спільно із Одеською митницею виявлено спробу ввезення з порушеннями митних правил тканини загальною вагою 14 364 кг.

Відповідно до поданих митним органам документів, на адресу українського підприємства із Китайської Народної Республіки у контейнері переміщувався товар «сітки для будівельних робіт» загальною вагою 14 364 кг та вартістю 504 040 гривень

Департаментом проведено аналіз здійснення вказаної зовнішньоекономічної операції, за результатами якого прийнято рішення щодо вжиття додаткових заходів контролю.

У ході проведення митного огляду товарів, які переміщувалися у контейнері виявлено товар «тканина» загальною вагою 14 364 кг.

Таким чином, українське підприємство намагалось ввезти на митну територію України тканину під виглядом сітки для будівельних робіт та «зекономити» не сплативши до Державного бюджету митних платежів на загальну суму близько 300 тис. гривень.

За даним фактом Одеською митницею 29.11.2021 складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Тканину загальною вагою 14 364 кг на суму близько 2 млн. гривень вилучено на склад митниці.