Держмитслужба активно взаємодіє з правоохоронними органами у разі виявлення недоброчесних працівників відомства

16 лютого

Від виконання посадових обов'язків відсторонено посадову особу Рівненської митниці.

Odoo • Зображення та текст

Стосовно інформації, оприлюдненої правоохоронними органами щодо складання відносно посадової особи Рівненської митниці протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 172-7 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП та повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ, повідомляємо, що дану особу відсторонено від виконання посадових обов’язків до винесення судом законного рішення. Наразі Держмитслужба активно сприяє правоохоронним органам  у встановленні істини у даному кримінальному провадженні.

Варто зазначити, що керівництвом відомства ще наприкінці січня 2022 року було звернуто увагу на можливі недоліки у роботі Рівненської митниці. За результатами цього призначено комплексну перевірку даного територіального органу з питань митних оформлень транспортних засобів упродовж 2021 року, яка на даний час триває. У разі встановлення фактів, котрі свідчитимуть про порушення, які мають ознаки кримінально караних діянь, матеріали перевірки будуть скеровані до правоохоронних органів для надання правової оцінки та відповідного реагування. 

Державна митна служба України тримає чіткий курс на очищення своїх лав від недоброчесних працівників. У цьому напрямку активно працює підрозділ внутрішньої безпеки відомства у взаємодії з правоохоронними органами.

Так, за останні півроку проведено 862 контрольних заходи щодо посадових осіб Держмитслужби на предмет їх доброчесності, з них 163 особи звільнено. На даний час проводяться контрольні заходи стосовно 376 посадових осіб Держмитслужби.