Держмитслужба спільно з Дослідницькою службою ВРУ працюватимуть над концепціями удосконалення митного законодавства та підвищення фахового рівня посадових осіб

4 листопада
Odoo • Зображення та текст

Сьогодні, 4 листопада, в.о. Голови Держмитслужби Вячеслав Демченко та керівниця Дослідницької служби Верховної Ради України Леся Ваолевська уклали Угоду про співробітництво з метою організації заходів по підвищенню кваліфікації посадових осіб митних органів, удосконаленню національного законодавства з питань митної справи та адміністративних процедур і регламентів під час реалізації державної митної політики.

Угодою зокрема передбачено, проведення професійного навчання посадових осіб Держмитслужби з питань законотворчості та нормопроєктування, проведення спільних заходів та обмін інформацією і досвідом.

Вячеслав Демченко підкреслив: “Враховуючи незворотність європейського курсу України і проведену Верховною Радою України значну нормотворчу роботу у сфері європейської інтеграції, для Держмитслужби співпраця з Дослідницькою службою ВРУ буде дуже цінною. Адже, зокрема, в частині гармонізації українського митного законодавства до норм ЄС, у посадових осіб митних органів з’явилася можливість отримати нові знання, вміння, навички нормопроєктувальної і юридичної техніки та основ законотворчості”.

Odoo • Текст та зображення

Як зазначила Леся Ваолевська: “Спільний потужний тандем науковців, експертів та практиків здатен забезпечити ефективне підґрунтя для удосконалення законодавчих механізмів та процесів”.

Odoo • Зображення та текст

Варто зазначити, що Держмитслужба, відповідно до покладених на неї завдань, розробляє проєкти законодавчих та нормативно-правових актів з метою їх удосконалення. Співпраця з іншими центральними органами виконавчої влади, спеціалізованими, експертними, науковими та навчальними установами, а також із бізнесом, створює передумови для розробки якісних проєктів про внесення актуальних змін для покращення інвестиційного клімату, автоматизації та спрощення процедур.