Держмитслужба стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики управління персоналом»

21 грудня
Odoo • Зображення та текст

16 грудня 2021 року на засіданні Ради управління людськими ресурсами державної служби при НАДС відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики управління персоналом». Державна митна служба України стала переможцем серед центральних органів виконавчої влади у номінації «Краща практика залучення молоді на публічну службу».

Участь у цьому конкурсі надала можливість Держмитслужбі презентувати свою концепцію залучення до служби в митних органах вмотивованої молоді з профільною освітою, покращення та скорочення термінів їх професійної адаптації у майбутньому.

Першими кроками на шляху реалізації презентованої концепції було запровадження у 2021 році пілотних проєктів щодо формування кадрового потенціалу Держмитслужби з числа студентів випускних курсів профільних закладів вищої освіти та з числа учасників АТО/ООС.

У рамках пілотних проєктів проводиться системна профорієнтаційна робота зі студентами та комунікативна кампанія з учасниками АТО/ООС, спрямована на усвідомлення ними важливості високопрофесійної та доброчесної митної служби для соціально-економічного розвитку країни, проходження учасниками проєктів дистанційного ознайомлювального курсу спеціалізованої підготовки «Ключові компоненти здійснення митної справи» та подальше запрошення молоді до участі у конкурсах на зайняття вакантних посад державної служби в митних органах.

Одночасно розпочато наступний цикл – проведення комунікативних заходів (у тому числі онлайн) зі студентами профільних закладів вищої освіти, які у 2022 році отримують освітній ступінь бакалавра або здобувають освітній ступінь магістра.

Подальше впровадження даної практики сприятиме оновленню кадрового складу митних органів, покращенню показників залученості персоналу та зменшенню плинності кадрів в Держмитслужбі та її територіальних органах.