Держмитслужба та Держприкордонслужба обговорили розбудову пунктів пропуску на кордоні з ЄС та впровадження обміну інформацією між відомствами

4 червня

Державна митна служба та Державна прикордонна служба України провели спільну нараду щодо актуальних питань взаємодії відомств. Зокрема обговорювалися ефективне використання скануючих систем стаціонарного типу та вагових комплексів в пунктах пропуску, обмін інформацією, необхідною для забезпечення контролю при переміщенні осіб та транспортних засобів через державний кордон України тощо.

Odoo • Зображення та текст

З боку Держмитслужби був презентовані перспективи розбудови та модернізації пунктів пропуску, розташованих на кордоні з країнами-членами Європейського Союзу, які були підтримані Держприкордонслужбою. 

Також представники відомств обговорили застосування сучасних інформаційних систем, ефективність яких була доведена під час пілотного проєкту "Інтелектуальна система керування рухом автомобілів в міжнародному автомобільному пункті пропуску "Ягодин". 

"Створення сприятливих умов для збільшення пасажиро- та товаропотоку на кордоні України з ЄС вимагає від нас сучасного підходу та активного впровадження або модернізації наявних технологічних рішень у сфері контролю за переміщенням громадян, транспортних засобів та вантажів. Сьогодні рівень взаємодії та взаєморозуміння між державними митною та прикордонною службами є на високому рівні. А це є необхідною умовою впровадження нових сучасних методів обміну інформацією та розвитку інфраструктури на кордоні", - зазначив заступник Голови Державної митної служби України Руслан Черкасський.

Сторони домовились продовжити обговорення потреб та вимог обох служб щодо модернізації діючих інформаційних систем та можливості їх спільного використання з метою виконання поставлених завдань. А також висловили готовність врахувати всі необхідні параметри при проєктуванні та будівництві пунктів пропуску.