Держмитслужба взяла участь у 33-му засіданні Керівного комітету Проєкту ГУАМ зі сприяння торгівлі та транспортуванню

7 квітня

6 квітня 2021 року, уповноважені представники митних адміністрацій країн-членів ГУАМ (Грузії, України, Азербайджану, Молдови), за організаційної підтримки Секретаріату ГУАМ, зустрілися онлайн на 33-му засіданні Керівного комітету Проєкту ГУАМ зі сприяння торгівлі та транспортуванню.

Odoo • Зображення та текст

Учасники засідання обговорили:

- можливі напрямки взаємодії між митними адміністраціями країн-членів ГУАМ, спрямованих на спрощення процедур транзиту шляхом ефективного використання цифрових технологій в межах розвитку транспортного коридору ГУАМ;

- питання необхідності старту спільної роботи в напрямку  взаємного визнання Уповноваженого (Авторизованого) Економічного Оператора між країнами-членами ГУАМ; 

- питання цифровізації ключових процесів митної сфери, зокрема використання блокчейн технологій під час верифікації сертифікатів походження товарів та перспективу обміну даними між країнами-членами ГУАМ в реальному часі.

Країни-члени ГУАМ відзначили ефективну співпрацю з митною адміністрацією 🇯🇵 Японії, яка надає консультативну підтримку з питань впровадження новітніх технологій у митній сфері.

За результатами обміну ідеями та пропозиціями, учасники зустрічі домовилися провести окремі засідання по кожному напрямку для обговорення технічних аспектів їх реалізації.

Державна митна служба України висловила надію у проведенні наступного засідання Керівного комітету оффлайн на території 🇺🇦 України, як і планувалося до посилення карантинних заходів.