Держмитслужбою затверджено Перелік питань для тестування працівників митних органів на знання митного та антикорупційного законодавства, розроблений спільно з Міністерством фінансів України

23 березня

У межах реалізації чергового етапу експериментального проєкту з тестування посадових осіб митних органів оприлюднено затверджений Держмитслужбою перелік питань з тесту № 1 – на знання митного та антикорупційного законодавства. Зазначені тестові питання розроблені у межах роботи Робочої групи з організації тестування, спільно фахівцями Держмитслужби, Мінфіну та представників проєктів міжнародної технічної допомоги.

Odoo • Зображення та текст

Загалом проєкт з тестування передбачає проходження посадовими особами митних органів трьох тестів:

- з митного й антикорупційного законодавства;

- тесту на загальні здібності – здатність вирішувати математичні, абстрактно-логічні задачі і завдання на вербальний інтелект;

- тест на благонадійність, є психологічним тестом, призначеним виявити посадових осіб із ризиками схильності до порушення встановлених правил та непродуктивної поведінки на робочому місці.

Ознайомитися з питаннями до тесту № 1 можна на офіційному сайті Держмитслужби у розділі “Тестування”  та на сайті Міністерства фінансів.

Також на сайті Держмитслужби у підрозділі “Тестування в інфографіках” можна ознайомитися з алгоритмом проходження і параметрами тестування.

Тестування посадових осіб митних органів відбуватиметься згідно з Порядком реалізації експериментального проекту щодо тестування посадових осіб митних органів з питань кваліфікації та благонадійності, затвердженого постановою Уряду від 30.09.2020 № 916. 

Довідково:

Із загальною інформацією про проєкт можна ознайомитись на сайті Держмитслужби .

За організацію тестування відповідає спеціально створена Робоча група, до якої увійшли представники Мінфіну, Держмитслужби, проєктів міжнародної технічної допомоги. 

Експериментальний проект з тестування імплементується Мінфіном разом з Держмитслужбою, НАДС за сприяння Посольства США, Європейської делегації в Україні та Представництва Міжнародної Організації з Міграції в Україні, із залученням експертів, що мають міжнародний та український досвід кадрових реформ і оцінки професійності та доброчесності персоналу органів державної влади