Євгеній Єнтіс призначений в.о. Голови Державної митної служби України

22 жовтня

Кабінет міністрів України призначив Євгенія Єнтіса виконуючим обов'язки Голови Державної митної служби України. До сьогодні пан Єнтіс обіймав посаду першого заступника Голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Odoo • Зображення та текст

Новий керівник приєднався до команди Держмитслужби минулого року і за цей час запустив стратегічно важливу реформу: глобальну автоматизацію митних процесів, що зробить роботу митниці прозорою та максимально зручною як для спеціалістів галузі, так і для користувачів її послуг. 

«Ми продовжуємо тримати курс до повної прозорості та сучасної технологічності митних органів. Щоденно працюємо над розробкою та введенням у дію нових проєктів, які перетворюють митницю на зручний та швидкий сервіс. 

Зважаючи на значимість Державної митної служби для функціонування економіки країни, перед нами стоїть дуже амбітне завдання: забезпечити найвищій рівень ефективності та унеможливити будь-які зловживання. Корупція, контрабанда, схеми мінімізації митних платежів — це тимчасові залишки застарілих процесів управління. З точки зору цифрових технологій вони є лише помилками, які неминуче будуть попереджені або виправлені», — прокоментував Євгеній Єнтіс.

В.о. Голови Держмитслужби також підкреслив, що його призначення є тимчасовим.

Адже за пропозицією Міністра фінансів Сергія Марченка, Урядом прийнято рішення про відкриття добору на посаду Голови Держмитслужби шляхом укладення контракту про проходження державної служби на період дії карантину, що дасть змогу визначити та затвердити нового керівника митниці з повноцінним функціоналом.

Андрій Павловський, який був в.о. Голови Державної митної служби України з серпня цього року, залишає свою посаду за власним бажанням. Держмитслужба дякує йому за роботу в непростий час: адже всупереч зовнішнім факторам (насамперед, негативному впливу глобальної пандемії) під керівництвом пана Павловського вдалося зламати негативний тренд початку року та забезпечити перевиконання фінансових планів.